Portal d'entrada
Sistema General 

Arc-46: 

Qui som?
    - Grup de comunicació 
    - WEB Arc-46 
    - Associació Humanista
       Crèdits 
       Comunicar amb l'Arc-46 
       Subscripcions
Mapa del WEB
    - Natura 
    - Societat
    - Inforienteducació
    - Treball
    - Psicologia
Directori
Enllaços
Eines del WEB:
    - Eines del WEB
    - Software útil  
    - Virus
    - Policia delictes

Perles
Les nostres llistes  
Els nostres Fòrums 
Els nostres diaris

Eines i Guia d'Orientació 
Eines professionals  
Recursos educatius DIM

 

Arc-46: Sistema

"Un sistema és un conjunt de dos o més elements interrelacionats entre sí que s’esforcen per a aconseguir un objectiu comú". Ludwig von Bertalanfy (1901-1972).

Suposa un concepte d’un tot unitari, com el cos humà o com un organisme social, que s’oposa al concepte d’unitats dividides en parts incomunicades. Una organització departamental deixa de ser un conjunt per a convertir-se en un agrupament de parts.

En les organitzacions educatives i polítiques en particular, i totes les humanes en general, no convé que cada arbre actuï ignorant que no més és, ni més ni menys, que un component integrat i integrant del bosc total. L’educació que educa sense tenir present tots els elements: la persona, la societat, el treball i el medi natural, és un pur desbarat, quan no pura extorsió o repressió (com a exemple de desbarat greu basta que observeu la política de carreteres del Govern i de Consell). 

Sistemes que interessen a Sistemarc46: el sistema educatiu, el sistema laboral-professional, el sistema polític; tots tres interrelacionats (no oblidem mai els arcs que els intercomuniquen) i tots tres integrats i integrants del sistema social.

La Teoria General de Sistemes és una teoria que descriu l’estructura i el comportament dels sistemes.

"Arc-46, web" parteix d'aquesta teoria en la seva pròpia organització i s'organitza com a un sistema. Preten una estructura de sistema per tal de que serveixi també per una millor organització dels coneixements i actituds personals, facilitant la pròpia coherència i correcció conductual i la millora, conseqüent, del benestar personal i social. 

Així, doncs, els elements d'aquest sistema són els apartats de:

1 Conservació i millora de la natura i medi ambient.
2 Inforienteducació (informacions i orientacions de caràcter educatiu, laboral i de benestar social) amb un conjunt d'eines d'orientació i professionals per a educadors (conjunt sols per a subscriptors de l'Arc-46).
3 Informació social.
4 Treball
5 Sistema general: que compren tot el conjunt de formes de comunicació amb l'Arc-46, la seva organització i estructura, així com tots els temes de caràcter general informàtics, telemàtics, de recursos,... que no es restringeixen a un apartat concret dels quatre anteriors.

Amb l'objectiu de la millora personal a través de la millora del medi ambient, formació, medi social i treball de l'entorn.

Un altre món és possible, el món de la veritat; sense trampes, especulacions, mentides, corrupció i destrucció; el món del respecte a la natura i a les persones. Canviem tots junts cap a aquest nou món; fes-lo amb nosaltres: El món del Fòrum Social Mundial  (pus mai més els corruptes i mentiders). 
Arc Ecològic (Humanista Social) de les Illes Balears.