Qui som? . Arc Mediterrani


L'Arc Mediterrani és el primer web derivat de l'antic web Arc46. El web Arc46, com a web per a la intercomunicació, va néixer el desembre de 1998, desprès que el 1997 un grup d'orientadors i orientadores de les Illes Balears s'establissin com a grup d'intercomunicació professional, per a intercanviar coneixements i experiències sobre la tasca professional orientadora. El web va néixer com a continuïtat i punt d'encontre del grup d'intercomunicació per e-mail d'orientadors/es. Volia ser un conjunt d'eines centralitzat aportat per molts d'orientadors i orientadores i d'altres educadors/es professionals o naturals i a disposició d'alumnes, professors, pares i, en general, de tots els ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears i de tot l'àmbit lingüístic català.

L'any 2001 va néixer el nou web arc98 o Arco Atlántico, que era la versió castellana del web català (aquest va passar a ser denominat Arc Mediterrani). Va néixer amb la intenció d'ampliar el ventall de possibles aportacions i, conseqüentment, el banc de recursos educatius, humanistes, ecològics,...

El desembre de 2002 va néixer l'Associació d'Orientadors i Orientadores de les Illes Balears (AOIB), aquesta Associació va néixer independent de l'Arc46, tant a efectes jurídics com a efectes de difusió a la xarxa, amb el seu web propi.

El novembre de 2004 va néixer l'Associació Arc Humanista de Comunicació, integrada per persones humanistes, majors de 18 anys, de tot tipus de professions i afiliacions, amb l'únic punt comú de l'interès humanista. Tot i que l'Associació és independent, fins ara, ha utilitzat, com a propis, els webs de l'Arc46, i molt especialment, el català, aquest Arc Mediterrani. La qual cosa ha dut no poques confusions, i més, per la coincidència de nom (per a molts/es Arc46 o AHC ha estat el mateix). Ara, a principis de l'any 2009, l'Associació té el seu propi WEB i s'independitza, a nivell de difusió (a nivell jurídic ja hi estava) de l'Arc46 o Arc Mediterrani. Amb la qual cosa s'hauria d'eliminar tota confusió.

 

Webs del grup Arc46:

Arc Mediterrani (català)   http://mallorcaweb.net/arc46

Arco Atlántico  (castellà)  http://mallorcaweb.net/arc98

 

Associacions independents (tot i que sorgiren de persones usuàries, idees i recursos dels webs anteriors):

Associació d'Orientadors i Orientadores de les Illes Balears (AOIB):
http://balearweb.net/aoib 

Arc Humanista de Comunicació (AHC):  
http://balearweb.net/archumanista

 

 

Principi de psicologia humanista: L'humanisme ecològic i global, la comunicació positiva i l'altruisme són els tres pilars bàsics que permeten la bona vida per a tots/as. El contrari ocasiona mals als altres i a un mateix. Per al teu bé, i el de tots/as, procura més "ésser" per a poder donar més i millor que acumular per a "tenir".

Comunica amb nosaltres
Per
e-mail:
arc46nou(@)mallorcaweb.net
Per Formulari
 
Per Llista Arc Mediterrani a YahooGroups 


Webs del grup Arc46. Any de creació: 1998. Coordinador i Webmaster: Antoni Ramis Caldentey

Arc Mediterrani:  

Free counter and web stats   

Web hostatjat a: