Arc-46: Societat       

Natura
Educació
Societat
Treball

Illes Balears
Cultura 
Món català
 

Adreces DG Joventut
Centres Culturals
Centres de Salut
Serveis Socials
Joan Riudavets
Justicia
Mapau
Miquel Barceló
Salvem Palestina
Sant Jordi 2
Vull viure amb tu

Fòrum Social Mundial
Política
Qualitat
RCE Mallorca
Felanitx
Son Oliva  

 

 

 

 

 

Salvem Palestina

 


Un rostre, imatge d'un poble;
un poble segrestat, cansat, esgotat, destrossat,... assassinat. Viu?

força, terror, destrucció, mort,...
Les víctimes d'ahir són els botxins d'avui.
No creu els botxins de demà!

patiment, dolor, mort,...

tu tens la clau, la solució, la pau.

 

Salvem Palestina!

El mes passat ens vàrem, els humanistes, proposar salvar Safiya. I, entre tots, ho vàrem aconseguir. Volem aquí agrair a l'ambaixador, al President i a totes les autoritats intervinents  de Nigèria el seu seny i justícia que varen fer prevaler la raó justa fins i tot per damunt la costum, la norma i la llei de la seva pròpia cultura i tradició. I és que en ocasions, com aquesta, la llei normativa no garanteix la justícia, mentre que sí ho fan la raó i la magnanimitat. Gràcies. Ara l'important és que aquesta vida salvada gaudeixi de qualitat i felicitat.

I qui necessita vida, qualitat i felicitat és tot el poble palestí, vida i bens vitals i infrastructures, injustament privades per una persona que ha perdut el cap en la direcció de l'ocupació, destrucció i matança sanguinària. 

I si semblava difícil la solució de Safiya molt més difícil sembla la solució de Palestina. En aquell cas s'havia de convèncer en contra de la tradició cultural; ara s'ha de convèncer a un psicòpata (si fos a un esquizofrènic seria més que possible, a un psicòpata és quasi impossible). Patètic, per impotent i humiliat, ha estat aquests dies el paper del president europeu que demanant a Sharon que compleixi la resolució de les Nacions Unides i de la Cimera dels Països Àrabs ha rebut un "pet de boca" de Sharon que ni ha complit les exigències de retirar-se immediatament de  Palestina, ni tan sols ha permès que els seus enviats (del President Aznar) es poguessin entrevistar ni amb el segrestat Arafat ni amb ell mateix (Sharon). El que és clar és que Sharon ha optat per no ser Europa (fa tot el contrari del que li exigeix Europa) i si accepta ser un apèndix americà hauria de participar a les competicions esportives i d'Eurovissió americanes i no europees.

A continuació vos presentam un correu electrònic que ens ha enviat un amic de Barcelona, que ens suggereix una acció envers l'ambaixador d'Israel, per tal de provar si la diplomàcia popular aconsegueix el que no ha aconseguit la diplomàcia política oficial. La carta que proposa que enviem a l'ambaixador està en castellà (en aquest cas resulta més polític que l'ambaixador ens entengui, escolti i el seu President accepti).

Adjunt aquesta proposta d'ATTAC - pels que no la conegueu es tracta d'una Associació englobada dintre del moviment per una globalització diferent - per tal de fer arribar e-mails de protesta a l'Ambaixada d'Israel. Els que hi estigueu d'acord i ho considereu oportú el podeu fer córrer i enviar.

----- Mensaje original -----

De: asociados-attac-admin@llistes.pangea.org

Para: Socios Attac 
Enviado:
jueves 4 de abril de 2002 1:28
Asunto:
[Asociados-ATTAC] Stop holocausto Palestino
 
STOP HOLOCAUSTO PALESTINO

Destinatario: embajada@embajada-israel.es  (enllaç directe)
 
CONTENIDO:

Sr. Embajador:

No podemos entender cómo un pueblo que ha sufrido tanto en tiempos recientes, puede comportarse como sus antiguos verdugos y esté masacrando a la población civil Palestina, destruyendo escuelas, hospitales, campos de cultivo y la estructura administrativa de todo un pueblo. Le recuerdo que los nazis denominaban a la resistencia judia de los guetos "organizaciones terroristas" y a sus acciones de autodefensa "actos de terrorismo".

Estas acciones violentas están generando un odio que tardará muchas generaciones en desaparecer, y no sólo en el mundo árabe. Cuando se atisbaba una esperanza de paz por el generoso ofrecimiento de la Liga Arabe apoyado por buena parte de la comunidad internacional y cuando la autoridad Palestina ofrecía un alto el fuego sin condiciones, su gobierno lanza la mayor ofensiva contra el pueblo palestino acabando con cualquier esperanza de paz. 
La ocupación militar y los asentamientos son el único y verdadero origen de la violencia palestina, si no se acaba con ellos, difícilmente se pueden dar las condiciones para pedir a los palestinos que cesen con sus acciones violentas. La violencia engendra violencia, Sr. embajador.

Por ello, le ruego traslade a su gobierno las siguientes peticiones:

· El cese inmediato de todas las hostilidades en las ciudades palestinas bajo control de la Autoridad Nacional Palestina en virtud de los acuerdos de Oslo.

· La retirada inmediata de las tropas invasoras a suelo israelí.

· La aceptación de las resoluciones de Naciones Unidas que incluyen la devolución de todos los territorios ocupados militarmente en 1967, el desmantelamiento de los asentamientos ilegales, la proclamación de un estado palestino, y la vuelta de los millones de expulsados por su estado que viven en la diáspora en condiciones de miseria en campos de refugiados dispersos por el mundo.

Sólo bajo esas premisas será posible que Israel pueda normalizar sus relaciones políticas y comerciales con el mundo árabe y que su población consiga vivir segura bajo fronteras reconocidas internacionalmente.

Reciba un cordial saludo.

Nombre y apellidos
DNI
País

 

Abril del 2002

Tornar a Arc-46